Bikes4All

Met veel animo lanceerden we op 22 april Bikes4All, het nieuwe uitleenpunt voor aangepaste deelfietsen.
Het deelfietspunt is het resultaat van een brede samenwerking tussen de gemeente Hooglede, OCMW Hooglede Zonder Zulle, WZC Ter Linde, vzw Uniek (de Waaiberg), Groep Gidts (Bezoekerscentrum), Hoeve Ter Kerst (eetcafé) en Dominiek Savio.

Bekijk hier de reportage op Focus WTV.

Samen met een aantal partners uit Hooglede-Gits startte Dominiek Savio Bikes4All op, een uitleenpunt voor aangepaste fietsen.

Het initiatief van G-Sport Vlaanderen om meer beweging te stimuleren voor minder mobiele mensen, bracht ons op het idee om niet alleen ons bestaand aanbod aan fietsen uit te breiden, maar om samen te werken met een aantal partners en zo een regionaal verdeelpunt voor aangepaste fietsen op te starten. Zo hebben we onder andere duo-fietsen kunnen aankopen en we lieten een driewielertandem elektrisch maken.

Tijdens de lancering van 'Bikes4All' hebben bewoners en sympathisanten een fietstocht gemaakt in de regio en zo de nieuwe deelfietsen uitgebreid getest.

Bij Bikes4All kunnen nu ook mensen, die niet verbonden zijn aan de deelnemende partners, aangepaste fietsen uitlenen. Inwoners van de gemeente, toeristen of toevallige passanten in de regio kunnen  aan een democratische prijs een aangepaste fiets uitlenen bij infopunt Trimard in Hooglede.

Op die manier kan iedereen, mobiel of minder mobiel, jong of iets ouder, genieten van een fietstochtje in de regio.

Meer info?
Surf naar https://www.hooglede.be/Bikes-4-all.
Of neem contact op via:
T: 051 25 16 37
E: info@hooglede.be | dienstvrijetijd@hooglede.be