Trail Run

De 2e editie van onze Trail Run is opnieuw een voltreffer geworden. Meer dan 300 sportieve sympathisanten kwamen wandelen, rollen en lopen voor aangepaste fietsen.

Individueel of in team een rolwagen voortduwen, fun gegarandeerd ! 

Na twee jaar was het eindelijk zo ver! Op 7 mei 2022 mochten we opnieuw onze startboog opblazen en het kasteelplein helemaal klaarmaken voor de tweede editie van de Dominiek Savio Trail Run. Met heel veel goesting en een stralende zon stonden we met de werkgroep klaar om iets meer dan 300 lopers en rollers te mogen ontvangen op het Kasteelplein in Gits. 

Om 14u30 werd het startschot gegeven voor de ouder-kids run van 2,5km en de wandelaars op ons parcours los te laten. De lopers verkenden het kasteeldomein, de freinetschool en gingen via de volwassenen en de kine van de jongeren naar de Vleterstraat, waar ze warm onthaald werden door de rolstoeldansers van Parandanzo. 

Via de sporthal en onder begeleiding van een stevig muziekske ging de tocht verder naar Talentier, het nieuwe gebouw van de jongeren. Daar was de lift te bewonderen, waar onze opbrengst van de eerste editie van 2019 naar toe ging. Via het bos kwamen de lopers, na een frisse maar gelukkig korte regenbui, langs 2 vrolijke doedelzakspelers en werden beloond met een ruime bevoorrading. De kids begonnen daarna aan de beklimming naar het Kasteelplein. De wandelaars gingen de tunnel in om een uniek kijkje te nemen in de metaalafdeling van Mariasteen om daarna richting het Kasteelplein te wandelen.

We zagen vele lachende gezichten, stralende kinderen en dapper lopende collega’s, familieleden, broers en zussen. We zagen vooral mensen genieten van het terug samen kunnen sporten en lopen voor het goede doel. Als werkgroep was het wat onzeker voorbereiden, met wat schrik voor de plots vele evenementen die iedereen wou inhalen. Nu kunnen we nagenieten van een fantastische 2de editie. Ons goede doel is dit jaar om aangepaste fietsen en rollend materiaal te kopen voor de leerlingen van het basisonderwijs. Langs deze weg willen we ook onze sponsors, groot en klein, heel hard bedanken voor hun steun.

Wij hebben alvast zin in de volgende editie en hopen er samen met vele lopers en rollers terug een fantastische dag van te maken!