Word vrijwilliger

Dominiek Savio ondersteunt jaarlijks meer dan 1.000 kinderen, jongeren en volwassenen met een  beperking.  Helpende handen zijn dan ook altijd welkom voor verschillende taken. 

Zowel op onze sites in Gits en Rumbeke als voor mensen die wij thuis begeleiden, betekent jouw vrijwilligerswerk een extra kans om zo zelfstandig mogelijk te leven, om op uitstap te gaan, om in een aangename omgeving te leven, om een babbeltje te slaan,...

Zet jouw talenten in, ga de uitdaging aan en creëer extra kansen voor onze kinderen, jongeren en volwassenen!

"Na mijn actieve carrière zocht ik als vrijwilliger een bezigheid rond en met mensen. Auto rijden doe ik graag en contact met mensen vind ik belangrijk. 

Zo belandde ik in Dominiek Savio en startte een boeiende ontdekkingsreis! Nieuwe mensen leren kennen, tussendoor een babbel hier of daar met een vleugje humor er bovenop... dat is genieten!

De liefde, dankbaarheid en waardering van de bewoners is zo sterk dat ik telkens uitkijk naar een volgende opdracht."


Linda, chauffeur-vrijwilliger bij Dominiek Savio sinds 2018

" Naast mijn job wou ik ook op een leuke en positieve manier iets kunnen betekenen voor de leerlingen en bewoners bij Dominiek Savio.

Ik ben gestart als persoonlijk assistent van Andrea, die recreatieve Boccia speelt bij  GIDOS.  De kans om de scheidsrechtercursus te volgen, heb ik met veel enthousiasme aangenomen. Ondertussen ben ik ook trainer bij de volwassenen en help ik bij competitieweekends.

Het is heel fijn om te kunnen groeien in mijn engagement. Dit vrijwilligerswerk geeft mij echt heel veel voldoening!


Alexander, vrijwilliger bij g-sportclub GIDOS sinds 2018

Contact